You are hereKokoelmat

Kokoelmat


Osa digitointikeskus Digitariumin saamista toimeksiannoista esitellään lyhyesti tällä sivulla. Kaikkien toimeksiantojen tilastotiedot ovat nähtävissä linkistä Yksityiskohtaiset kokoelmatiedot.

Hyönteiskokoelmat


Kokoelma von Bonsdorff

Kokoelma on suurperhoskokoelma, joka sisältää 960 perhoslajia ja noin 13,200 yksilöä. Lääketieteen ja kirurgian tohtori Robert von Bonsdorff (1907 - 1992) lahjoitti alkuperäisen, 10,393 yksilöä kattavan kokoelmansa Lahden kaupunginmuseolle. Museon konservaattori Jorma Kuusinen täydensi myöhemmin kokoelmaa. Kokoelman nykyinen omistaja on Luonnontieteellinen keskusmuseo. Pääosa kokoelman perhosista on kerätty Lahden seudulta ja Etelä-Hämeestä. Lisäksi kokoelmaan sisältyy lajeja Lapista ja etelärannikolta. Näytekuvia von Bonsdorffin kokoelmasta on nähtävissä tästä linkistä.Kokoelma Piironen

Kokoelma on perhosharrastaja Veikko Piirosen Itä-Suomen yliopistolle lahjoittama suurperhoskokoelma, joka sijaitsee yliopiston biologian laitoksella. Kokoelma sisältää yhteensä noin 1,500 yksilöä, jotka on kerätty pääasiassa Joensuusta, Kontiolahdesta ja Nurmeksesta. Näytekuvia Piirosen kokoelmasta on nähtävissä tästä linkistä.Kokoelma Saarinen

Kokoelma SaarinenKokoelma on perhosharrastaja Kimmo Saarisen Itä-Suomen yliopistolle lahjoittama suurperhoskokoelma, joka sijaitsee yliopiston biologian laitoksella. Kokoelmassa on kaikkiaan noin 1,460 yksilöä. Näytekuvia Saarisen kokoelmasta on nähtävissä tästä linkistä.
Kasvikokoelmat


Herbarium J. Räsänen

Kokoelma on voikukkia käsittävä osakokoelma Juhani Räsäsen yksityiskokoelmasta. Tämä osakokoelma sisältää muun muassa arvokkaita tyyppinäytteitä. Tässä osakokoelmassa on noin 1,200 näytettä. Kokoelma on julkaistu Morphbank-tietokannassa. Näytekuvia Juhani Räsäsen osakokoelmasta on nähtävissä tästä linkistä.
Itä-Suomen yliopiston biologian laitoksen herbaariokokoelma

Kokoelmassa on noin 10,000 putkilokasvinäytettä. Kokoelmaan sisältyy alakokoelmana itiökasvikokoelma. Kokoelman jokaisessa taksoniryhmässä on näytteitä myös eri puolilta Karjalaa. Näytekuvia Itä-Suomen yliopiston biologian laitoksen herbaariokokoelmasta on nähtävissä tästä linkistä.
Itä-Fennoskandian putkilokasvit -osakokoelma

Pieni, 145 näytteen otos kasvinäytteitä Luonnontieteellisen keskusmuseon kasvimuseon herbaariokokoelmasta. Nämä kasvinäytteet ovat Poaceae-heimon lajeja, jotka on kerätty pääosin nykyisen Venäjän Karjalan, Pietarin ja Murmanskin alueilta. Kerääjinä ovat olleet suomalaiset 1800-luvun puolivälistä lähtien. Näytteitä ovat keränneet myös sotabotanistit sotavuosien aikana. Kokoelma on pian nähtävissä Morphbank-tietokannassa. Näytekuvia Itä-Fennoskandian putkilokasvit -osakokoelmasta on nähtävissä tästä linkistä.
Yksityiskohtaiset kokoelmatiedot