You are hereDigivientiä Ilomantsista Berliiniin

Digivientiä Ilomantsista Berliiniin


LEHDISTÖTIEDOTE 18.10.2017

Ilomantsilainen yritys Sertifer Consulting Oy on sopinut toimittavansa Berliinin luonnontieteelliselle museolle automaattisen digitointilinjaston. Sopimuksen arvo on noin 120 000 euroa.

Berliinin museolla on noin 30 miljoonaa kokoelmanäytettä, joista suurin osa on neulaan pistettyjä hyönteisiä, mutta myös lintujen ja nisäkkäiden nahkoja ja luurankoja. Niiden tiedot täytyisi saada Internetin kautta tutkijoiden, viranomaisten ja kansalaisten käyttöön ympäri maailman. Tämän tavoitteen saavuttamista auttaa vain automatisoitu digitointi, kuvankäsittely ja tekoäly.

Yksi toimihenkilö voi digitoida kuljettimien ja automaatisen valokuvauksen avulla linjastolla jopa 500 näytettä päivässä, mikä on kymmenkertainen määrä verrattuna käsityöhön.

Sertifer Consulting Oy on ns. spin-off suursatsaauksesta, jonka EU:n rakennerahastot tekivät digitointiin Joensuussa. Digitarium, Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon ja Itä-Suomen yliopiston yhteinen digitointikeskus on toiminut Joensuun Tiedepuistossa 2010 alkaen. Itä-Suomen yliopisto on kuitenkin päättänyt luopua hankkeesta vuoden 2017 loppuun mennessä. Digitariumin tutkimustoiminnat muuttavat Helsingin yliopistoon, mutta sen kaupallista toimintaa jatketaan Pohjois-Karjalassa.

Automaattiselle digitointilinjastoille on kysyntää ympäri maailman. Sertifer Consulting Oy valmistelee parhaillaan tarjouksia Australiaan, Kanadaan, Ruotsiin ja Tanskaan.

Lisätietoja Hannu Saarenmaa hannu@sertifer.fi puh 040 175 0427

http://www.sertifer.fi/eng/digitointipalvelut.html
https://www.naturkundemuseum.berlin/en
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/159084-ilo...