You are hereDigitointi esillä Floridassa

Digitointi esillä Floridassa


"Jokaisen merkittävän museon on aika rakentaa suurimittakaavaisen digitoinnin laboratorio." Tällainen sanoma Digitariumilla on SPNHC 2015 yleiskokoukselle.

Digitarium esittelee automaattista massadigitoinnin teknologiaansa SPNHC-yhdistyksen vuotuisessa yleiskokouksessa Gainesvillessä, Floridassa, 18-23 toukokuuta. Näyttelyosastolla osanottajat voivat tutustua Digitariumin tuotantojärjestelmiin ja keskustella niiden toteutuksesta Digitariumin henkilökunnan kanssa. Näillä automaattisilla digitointilinjastoilla voidaan käsitellä mitä erilaisimpia näytetyyppejä ja sellainen järjestelmä voidaan räätälöidä museoille yhteisissä hankkeissa.

Kokouksen pääteema on ”Kuinka luonnontieteelliset kokoelmat tuodaan saataville uusilla, innovatiivisilla tavoilla ja yhteistyöllä”. Järjestäjät toivovat, että tämä on tilaisuus linkittää kokoelmat, jotka ovat osallistuvien tahojen ydintoimintaa, 21. vuosisadan vaatimuksiin ja tarpeisiin.

Luonnontieteellisten kokoelmien säilyttämisen yhdistys – SPNHC - edistää kansainväliseti luonnontieteellisten kokoelmien säilyttämistä, suojelua ja hallintaa, jotta niiden arvo yhteiskunnalle voidaan taata. Tämä on yhdistyksen 30-vuotisjuhlakokous.

Digitariumin esitykset SPNHC 2015 näyttelyssä: