You are hereAutomaattisen digitointilinjaston avajaiset

Automaattisen digitointilinjaston avajaiset


Osoituksena Digitariumin ratkaisujen korkeasta osaamisesta Joensuussa järjestettiin kansainvälinen automaattisen digitointilinjaston esittelytilaisuus 29.10.2012.

Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Luonnontieteellisestä keskusmuseosta sekä Alankomaista, Norjasta, Ruotsista, Saksasta ja Venäjältä saapuneet vieraat kokoontuivat tuotantolinjan ympärille tätä ensimmäistä julkista esittelyä varten. Tämä linjaston avajaistilaisuus oli myös otollinen tilaisuus jakaa osallistujien kokemuksia massadigitoinnin käytännöistä, priorisoinnista, tuotantotehokkuuksista ja kustannuksista.

Nyt on korkea aika siirtyä hitaista, manuaalisista menetelmistä massadigitoinnin aikakauteen. Tämä todettiin myös avajaisten yhteisissä keskusteluosuuksissa. Tämä oli oiva hetki julkistaa, kuinka me olemme edistyneet tällä massadigitoinnin saralla. Maanantaina 29. lokakuuta me avasimme Digitariumin ovet, käynnistimme liukuhihnan, kameran ja valot, ja annoimme tuotantolinjan digitoida tietokoneohjatusti sarjan kasviarkkeja ja hyönteisnäytteitä.

Me digitariumilaiset ilahduimme tilaisuudessa vallinneesta avoimesta hengestä, kun osallistujat kertoivat kokemuksistaan luonnontieteellisistä digitointihankkeistaan Pohjoismaissa ja Euroopassa. Minityöpajassa näytti vallitsevan yksimielisyys siitä, että niiden, jotka osallistuvat tähän valtavaan globaaliin ponnistukseen museokokoelmien digitoimiseksi, tulisi välttää kaikkien yksityiskohtien ratkaisemista omin voimin. Tämä suunnaton ponnistus vaatii yhteistyötä kaikilla rintamilla, on sitten kyse ideoista, osaamisesta tai rahoituksesta. Vilpitön toivomuksemme onkin, että tämä avajaistilaisuus oli lähtölaukaus kaikkia osapuolia hyödyttävälle yhteistyölle.

Kuvassa vasemmalta lukien Hannu Saarenmaa, Juhani Räsänen, Henry Väre, Dominik Röpert, Eirik Rindal, Jane Jennifer Axelsen, Luc Willemse, Henni Axelin, Minna Karvonen, Leif Schulman, Bjørn Petter Løfall, Anders Telenius, Alexander Ryss, Juha Lehtonen, Markku Hauta-Kasari, Mika Pajari, Fredrik Ronquist. Kuva suurennettuna alla.

LiiteKoko
GoupPhoto_1920.jpg890.03 Kt